Indrukwekkende verhalen bij penninguitreiking

07 december 2017 - Negen mensen ontvingen 6 december jl. uit handen van SMV voorzitter prof mr Pieter van Vollenhoven een penning. Net als voorgaande jaren werd de SMV hiervoor gastvrij ontvangen door burgemeester […] lees meer.

Uitreiking Prof Mr. Pieter van Vollenhoven Penning 2017

06 december 2017 - Voor het zesde jaar op rij zal prof mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV), vandaag penningen uitreiken aan moedige burgers, die op een bijzondere […] lees meer.

Naar een aparte rechtbank voor de politie: een voorstel voor de concrete invulling

30 november 2017 - In het kersverse regeerakkoord staat een passage die volgens de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) hopelijk zal leiden tot een meer evenwichtige behandeling van politiemensen die zich voor de rechter […] lees meer.

Uitreiking Penningen 2017

21 november 2017 - Op woensdag 6 december 2017 reikt prof. mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV), enkele Prof Mr Pieter van Vollenhoven Penningen uit. De uitreiking zal plaatsvinden […] lees meer.

Hebben politievrijwilligers nog toekomst in ons land?

08 november 2017 - Nederland is een land waar de inzet van vrijwilligers in hoge mate wordt gewaardeerd. Helaas geldt dat volgens de SMV niet voor de politie. De Reservepolitie is er na de […] lees meer.

Bij bedrijven verliest veiligheid het van economisch gewin

01 november 2017 - Lees hier het interview van prof mr. Pieter van Vollenhoven in het opinieblad Forum van VNO-NCW. lees meer.

Aantal vuurwerkincidenten in en rond voetbalstadions neemt toe

01 november 2017 - “Vuurwerk in stadions wordt vaak als sfeerverhogend gezien. Maar vroeger rookte bij ons in de familie ook iedereen in de huiskamer. Dat doet nu niemand meer en het is nog […] lees meer.

Veiligheid in het ziekenhuis

30 oktober 2017 - Op woensdag 11 oktober 2017 vond in het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam het symposium ‘Veiligheid in het ziekenhuis’ plaats. Veiligheid in ziekenhuizen is de laatste jaren erg in […] lees meer.

HCB Collegereeks: ‘Veiligheid, recht en bestuur’

24 oktober 2017 - Op 31 januari 2018 start de HCB Collegereeks: ‘Veiligheid, recht en bestuur’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. De college reeks is bedoeld voor bestuurders en beleidsmedewerkers van lokale overheden, […] lees meer.

Is de jaarwisseling nog wel een feestelijke gebeurtenis?

18 oktober 2017 - Over de vorige jaarwisseling (2016-2017) werd gesproken in termen van een ‘redelijk verlopen’ en ‘rustige’ jaarwisseling. Als je deze feestelijke avond en nacht echter vergelijkt met andere nationale volksfeesten zoals […] lees meer.

Het woord is aan … Anthonie Drenth

18 oktober 2017 - Wet- en regelgeving consumentenvuurwerk in internationaal perspectief Niet alleen in Nederland staat de verkoop en het gebruik van consumentenvuurwerk ter discussie, ook in andere Europese landen en landen buiten Europa […] lees meer.

Nominaties SMV publicatieprijs 2017-18

16 oktober 2017 - De Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) reikt iedere twee jaar de Publicatieprijs uit aan de auteur(s) van een boek over openbare orde en veiligheid. Een voorbereidingscomité, bestaande uit Dominique Boels, […] lees meer.