HCB Collegereeks: ‘Veiligheid, recht en bestuur’

24 oktober 2017

Op 31 januari 2018 start de HCB Collegereeks: ‘Veiligheid, recht en bestuur’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. De college reeks is bedoeld voor bestuurders en beleidsmedewerkers van lokale overheden, met name burgemeesters, wethouders en hun adviseurs. Maar ook voor hoofden van politie, stadsmarshalls en voor beleidsmedewerkers en managers van gemeentelijke vervoerbedrijven valt er veel te leren. Kortom, voor iedereen die werkzaam is het veiligheidsdomein en dan met name hen die zich richten op de beleidsmatige kant.

De colleges worden verzorgd door gastsprekers die ruime expertise en kennis hebben binnen zijn of haar vakgebied. De gastsprekers zijn:

  • Prof. dr. Hans Boutellier, wetenschappelijk directeur en hoogleraar ‘Veiligheid & Veerkracht’ aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.
  • Prof. dr. Ira Helsloot, hoogleraar ‘Besturen van Veiligheid’ aan de Radboud Universiteit.
  • Dr. Elke Devroe, universitair hoofddocent bij het ‘Institute of Security  and Global Affairs’ aan de Universiteit Leiden.
  • Dr. mr. Marc Schuilenburg, doceert aan de afdeling Strafrecht en Criminologie van de Vrije Universiteit te Amsterdam.
  • Dr. Ronald van Steden, hoofddocent Bestuurswetenschappen en Politicologie aan de faculteit der Sociale Wetenschappen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Voor meer informatie zie de site van het Haags Congres Bureau.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *