Prof Mr Pieter van Vollenhoven Penning

08 december 2015

_DSC0983Veiligheid is een kerntaak van de overheid, maar we hebben als burgers zelf ook een eigen verantwoordelijkheid als het om veiligheid gaat. Toch is lang niet altijd duidelijk waaruit die eigen verantwoordelijkheid bestaat.

De Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV), met prof mr Pieter van Vollenhoven als ere-voorzitter, wil mensen eren en belonen die zich op een bijzondere, navolgenswaardige manier hebben ingezet voor de veiligheid in de samenleving en anderen stimuleren om een helpende hand te reiken.

In 2012 heeft de SMV, met financiële steun van het vfonds, daartoe de prof mr Pieter van Vollenhoven penning in het leven geroepen. Ook dit jaar ontvangen enkele mensen die ‘burgermoed’ hebben getoond een penning. Dat zijn mensen die bijvoorbeeld iemand uit een brandend huis of uit het water hebben gered, of mensen die een zakkenroller, dief of overvaller hebben overmand.

Iedereen kan gedurende het gehele jaar iemand voordragen voor de Prof Mr Pieter van Vollenhoven Penning. Dat kan via de deze pagina.

Winnaars voorgaande jaren

2018
Zilver: –
Brons: mevrouw Veld, mevrouw Verhaag, mevrouw Vermeer en de heer Marsie

2017
Zilver: mevrouw Smit, mevrouw Van der Loo
Brons: de heer Den Engelse, de heer Uil, de heren Van Gelder en Bekkers, de heer Hoogland, de heer Hissink en de heer Muller

2016
Zilver: de heer Pierotti
Brons: de heer Anker, de heer Buter, de heer Kats en de heer Weima

2015
Zilver: mevrouw Boersen, de heer Hoek en de heer De Jonge
Brons: de heer Sterenborg en de heer Wieskamp

2014
Zilver: –
Brons: mevrouw Razenberg-Voermans, de heer Razenberg, de heer De Bie en de heer Drymajlo

2013
Zilver: de heer Franken
Brons: de heer Heemskerk, mevrouw Hollands-Peters, de heer Koppers en mevrouw Nagtegaal-Gerritsen

2012
Zilver: de heer Smit
Brons: mevrouw Barendsen, de heer Blakenburg, de heer van Belle, de heer De Boef, de heer De Kluiver, mevrouw Kortekaas, de heer Pronk, de heer Ruitenburg, mevrouw Sourbag, de heer Spek en meneer De Wit.

 

Vfonds
Onze activiteiten rondom Burgermoed en de Prof Mr Pieter van Vollenhoven penning worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds, met middelen uit de BankGiro Loterij en Lotto. Uw deelname aan deze loterijen wordt daarom van harte aanbevolen.
Logo LottoLogo vfonds

 

Logo BankGiro Loterij

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *