Column Platform Bezorgde Dienders: Verwendag

30 december 2013 -   Het was in het voorjaar dat ik gebeld werd door de programmamanager van een stichting, die in 2012 is opgericht, om de erkenning voor en van de politie te […] lees meer.

Wilbert Walta: ‘De Fyra, een Europees drama’

30 december 2013 - De heer Wilbert Walta* verdiepte zich in de ontwikkelingen rond de Fyra en komt met enkele aanbevelingen. Klik hier voor zijn artikel. *Wilbert Walta is gepensioneerd medewerker van de Onderzoeksraad […] lees meer.

Handen af van hulpverleners!

20 december 2013 - Woensdag 18 december waren zo’n zeventig mensen naar De Balie in Amsterdam gekomen voor de conferentie van de SMV over Agressie tegen publieke dienstverleners. De middag begon met een vooruitblik […] lees meer.

23 januari: seminar ‘Illegale en informele economie’

19 december 2013 - De Stichting Maatschappij en Veiligheid organiseert op donderdag 23 januari een seminar naar aanleiding van het verschijnen van het boek ‘Illegale en informele economie’, in de reeks Cahier Politiestudies van […] lees meer.

18 december: Conferentie over agressie

11 december 2013 - Woensdagmiddag 18 december organiseert de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) in De Balie in Amsterdam een conferentie over agressie tegen publieke dienstverleners. De SMV ziet deze conferentie als bron van […] lees meer.

Feestelijke uitreiking penningen

05 december 2013 - Op woensdagmiddag 4 december werden in het stadhuis van Rotterdam voor de tweede keer de Prof Mr Pieter van Vollenhoven Penningen uitgereikt aan mensen die zich het afgelopen jaar op […] lees meer.

Uitreiking Publicatieprijs SMV

28 november 2013 - Gisteren, woensdag 27 november, vond de uitreiking van de SMV Publicatieprijs 2013 plaats aan Marigo Teeuwen voor haar boek Verraderlijk gewoon. In aanwezigheid van onder anderen enkele leden van de […] lees meer.

En de winnaar is ….

21 november 2013 - Uit de voordrachten die wij  vanuit het hele land hebben ontvangen, heeft de jury vijf moedige burgers uitgekozen die de Prof Mr Pieter van Vollenhoven Penning 2013 zullen ontvangen. Het […] lees meer.

Conferentie over agressie

14 november 2013 - Op woensdagmiddag 18 december organiseert de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) een conferentie over agressie tegen publieke dienstverleners. Geweld tegen publieke dienstverleners  heeft in de afgelopen jaren tot veel maatschappelijke […] lees meer.

Veiligheid als centraal thema bij U-MEET

03 oktober 2013 - Ieder jaar organiseren de gezamenlijke universiteiten de zogenaamde U-MEETS, publieksdebatten met als doel het draagvlak voor het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek te versterken. Thema voor de U-MEETs van dit jaar […] lees meer.

Voedselveiligheid – Balans van verantwoordelijkheden

27 september 2013 - Onderzoeksjournalist Marcel van Silfhout schrijft een boek over voedselveiligheid, waarvan onlangs een voorpublicatie naar buiten is gebracht. Hieronder kunt u het voorwoord lezen van prof. mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter […] lees meer.

Winnaar Publicatieprijs SMV 2013 bekend!

26 september 2013 - De winnaar van de Publicatieprijs SMV 2013 is Marigo Teeuwen met het boek ‘Verraderlijk gewoon. Licht verstandelijk gehandicapte jongeren, hun wereld en hun plaats in het strafrecht.’. Eenmaal per twee […] lees meer.