Winnaar Publicatieprijs SMV 2013 bekend!

26 september 2013

De winnaar van de Publicatieprijs SMV 2013 is Marigo Teeuwen met het boek ‘Verraderlijk gewoon. Licht verstandelijk gehandicapte jongeren, hun wereld en hun plaats in het strafrecht.’.

Eenmaal per twee jaar kent de Stichting Maatschappij en Veiligheid de Publicatieprijs SMV toe aan een publicatie die op een creatieve manier een probleem op het gebied van openbare orde en veiligheid behandelt. Een leescommissie heeft  gedurende de afgelopen anderhalf jaar 125 publicaties gelezen en er vijf voorgelegd aan de jury.

De genomineerden voor dit jaar waren:

  • Christien Brinkgreve, Het verlangen naar gezag. Over vrijheid, gelijkheid en verlies van houvast, Amsterdam: Atlas, 2012
  • Vasco Lub, Schoon, heel en werkzaam?, Den Haag: Boom Lemma, 2013
  • Marigo Teeuwen, Verraderlijk gewoon. Licht verstandelijk gehandicapte jongeren, hun wereld en hun plaas in het strafrecht, Amsterdam: SWP, 2012
  • Isabel Verwee, De politierol bekeken door de bril van de burger. Een caleidoscoop van verwachtingen en betekenissen, Antwerpen: Maklu Uitgevers, 2013.
  • Henk Werson, De fatale fuik. Achter de schermen van mensenhandel en gedwongen prostitutie in Nederland, Amsterdam: Carrera Uitgevers, 2012

De jury, bestaande uit prof. mr. Y. Buruma (vz), prof. mr. G.J. Knigge, prof. dr. H. Boutellier, prof. dr. Em. P. Ponsaers en mevr. dr. J.L.H.J. Janssen, heeft het boek van Marigo Teeuwen verkozen tot het winnende boek.

Op woensdag 27 november zal de voorzitter van de SMV, prof. mr. Pieter van Vollenhoven, de prijs -bestaande uit een oorkonde en een geldbedrag – uitreiken.

Het boek van Marigo Teeuwen wordt uitgegeven door SWP Books. Lees hier meer over deze publicatie en de auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *