Feestelijke uitreiking penningen

05 december 2013

Op woensdagmiddag 4 december werden in het stadhuis van Rotterdam voor de tweede keer de Prof Mr Pieter van Vollenhoven Penningen uitgereikt aan mensen die zich het afgelopen jaar op moedige wijze hebben ingezet voor de veiligheid in onze samenleving.

Naast de overheid hebben ook burgers, ondernemingen en organisaties een eigen verantwoordelijkheid voor veiligheid, maar wat kan en mag je van burgers verwachten als zij slachtoffer of getuige zijn van een ongeval of een vorm van criminaliteit,? En dan vooral in de eerst 10 tot 15 minuten, voordat de professionele hulpdiensten zijn gearriveerd? Mag je rekenen op de steun van burgers en gaat dat spontaan of moeten zij hiervoor  worden opgeleid? Allemaal vragen waar de SMV zich over buigt.

De praktijk wijst uit dat mensen nogal eens blijven toekijken in plaats van hulp bieden en kordaat optreden. Maar dat geldt niet voor de vijf mensen die woensdag de penning  ontvingen uit handen van prof mr Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Maatschapij en Veiligheid.  Vier van hen kregen de bronzen penning en één de zilveren penning. De penning wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van het vfonds, Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *