En de winnaar is ….

21 november 2013

Uit de voordrachten die wij  vanuit het hele land hebben ontvangen, heeft de jury vijf moedige burgers uitgekozen die de Prof Mr Pieter van Vollenhoven Penning 2013 zullen ontvangen.

Het gaat om:

  • de 90-jarige heer Koppers uit Rotterdam die een 19-jarig meisje uit de Maas redde;
  • mevrouw Hollands-Peters uit Venray die overlast veroorzakende jongeren aanspreekt, waardoor de rust rondom een zorgappartementencomplex en verpleeghuis hersteld is;
  • de 76-jarige mevrouw Nagtegaal-Gerritsen uit Nieuwegein voor het vasthouden van een inbreekster tot de politie arriveert;
  • busschauffeur Franken uit Arnhem die een vastzittende rolstoeler van een spoorwegovergang redde; en
  • de heer Heemskerk uit Schoonhoven die wist te voorkomen dat de bus met het zeemanskoor waarvan hij lid is, verongelukte.

Dit jaar zullen er vier bronzen penningen worden uitgereikt en één zilveren. Wie de zilveren penning krijgt, wordt geheim gehouden tot het moment van de uitreiking zelf. De uitreiking – door de voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) prof. mr. Pieter van Vollenhoven – zal plaatsvinden op 4 december as in het Stadhuis van Rotterdam.

De SMV heeft de penning vorig jaar in het leven geroepen en wil daarmee mensen eren en belonen die zich op een bijzonder manier hebben ingezet voor de veiligheid in onze samenleving.

De Prof Mr Pieter van Vollenhoven Penning wordt mede mogelijk gemaakt door steun van het vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *