Conferentie over agressie

14 november 2013

Op woensdagmiddag 18 december organiseert de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) een conferentie over agressie tegen publieke dienstverleners.

Geweld tegen publieke dienstverleners  heeft in de afgelopen jaren tot veel maatschappelijke verontwaardiging geleid. Reden voor de SMV om hieraan aandacht te besteden.

In opdracht van de SMV hebben drie journalisten, Henk Valk, Eliza Bergman en Marco de Vries, onderzoek gedaan naar een aantal van dit soort geweldsincidenten. In hun analyses van deze casussen uit de praktijk gaan zij in op vragen als ‘Hoe halen mensen het in hun hoofd om het werk van hulpverleners onmogelijk te maken?‘ en ‘Hoe ontstaan deze situaties?’

Filosoof en socioloog dr. Bas van Stokkom gaat in zijn essay ‘Met gezag!’ in op de achtergronden van agressie en geweld tegen publieke functionarissen en schetst ook enkele mogelijke oplossingsrichtingen.

Tijdens de conferentie zal een vooruitblik worden getoond van een documentaire van regisseur en onderzoeksjournalist Geertjan Lassche. Deze documentaire gaat in op de achtergronden van een geweldsincident tegen ambulancepersoneel, één van de door de journalisten onderzochte casussen.

Na de pauze zal Gerrit  van de Kamp, voorzitter van de politiebond ACP, een reactie geven vanuit de praktijk.

De conferentie zal worden afgesloten met een debat.

Zowel de analyses van de drie journalisten als het essay van Bas van Stokkom zullen in boekvorm verschijnen bij resp. uitgeverij Maklu en Juridische Uitgeverij Boom. Beide boeken zijn tijdens de conferentie te koop.

Klik hier voor het programma

Klik hier voor uw inschrijving

 

Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds met middelen uit de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de Lotto. Uw deelname aan deze loterijen wordt daarom van harte aanbevolen.

Eén reactie op “Conferentie over agressie

  1. Dag,

    Goed dat een organisatie als SMV aandacht aan deze materie besteed. Minder goed, minder aansprekend vind ik het om Gerrit vd Kamp als ‘praktijkspreker’ op te voeren.

    Veel succes met uw coferentie,

    Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *