Van Koppen en Burgernet

28 december 2011 - In nummer 7/11 van het Tijdschrift voor de Politie staat een interview met prof dr Peter van Koppen. Daarin geeft hij onder meer kritiek op een evaluatieonderzoek naar Burgernet, dat is […] lees meer.

Nieuwe publicatie ‘De opdracht van de politie’

19 december 2011 - Op 15 april 2011 organiseerde de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP) in het hoofdbureau van politie te ’s-Gravenhage een conferentie met de titel: ‘De politie en haar opdracht – de […] lees meer.

‘Niet elke overtreder is een hufter’

11 december 2011 - In een gesprek met verslaggever Joost van Arnhem van het dagblad Trouw pleit prof mr Pieter van Vollenhoven voor variabele boetes: Vertrouw op vakmanschap van politieagenten lees meer.

Toespraak Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven

11 december 2011 - Download hieronder de toespraak van Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven ter gelegenheid van de uitreiking van de Max van der Stoel Mensenrechtenprijs van de Universiteit van Tilburg en de landelijke […] lees meer.

Recht op de waarheid

09 december 2011 - Ter gelegenheid van de uitreiking van de Max van der Stoel Mensenrechtenprijs van de Universiteit van Tilburg en de landelijke Onderzoekschool Rechten van de Mens stelde Prof. Mr. Pieter van […] lees meer.

Van hufterigheid tot waarschuwing

01 december 2011 - Afgelopen weekend ontstond commotie naar aanleiding van de aankondiging dat per 1 januari een aantal verkeersboetes fors wordt verhoogd. Vanuit de politie waren geluiden te horen dat de boetes zo […] lees meer.

Eerste bijeenkomst Expertgroep Veiligheidsverkenningen

29 november 2011 - Vandaag vond in kasteel Nijenrode de eerste bijeenkomst plaats van de Expertgroep Veiligheidsverkenningen.  De SMVP heeft deze expertgroep in het leven geroepen met als doel te brainstormen over veiligheidsissues. lees meer.

Nationale politie vandaag besproken in Tweede Kamer

28 november 2011 - Vandaag, maandag 28 november 2011, wordt in de Tweede Kamer gesproken over de komst van de nationale politie. Lees hier meer. lees meer.

“Rechtszaal is geen voetbalveld”

25 november 2011 - Voorzitter College pocureurs-generaal Herman Bolhaar: “Rechtszaal is geen voetbalveld” Cultuuromslag Openbaar Ministerie De voorzitter van het College van procureurs-generaal Herman Bolhaar wil een cultuuromslag binnen het Openbaar Ministerie. Hij vindt dat het […] lees meer.

Succesvolle conferentie van SMVP over gerechtelijke dwalingen

25 november 2011 - Ruim 80 geinteresseerden bezochten afgelopen woensdag 23 november 2011 de SMVP conferentie over gerechtelijke dwalingen in de Rode Hoed te Amsterdam. De SMVP had deze conferentie georganiseerd rond de uitreiking […] lees meer.

De Swollenaer over het werkbezoek

15 november 2011 - Lees hier wat de Swollenaer schrijft over het werkbezoek. lees meer.

Ook de Stentor bericht over werkbezoek aan Zwolle

15 november 2011 - Lees hier wat de Stentor schrijft over het bezoek van Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie, aan de Palestrinalaan in Zwolle. lees meer.