Onze vuurwerktraditie ter discussie

22 december 2016 - Gezien de jaarlijkse schade en slachtoffers ten gevolge van onze traditionele vuurwerktraditie zou de SMV zich goed kunnen verenigen met een landelijk verbod op het consumentenvuurwerk. Maar de SMV neemt […] lees meer.

Het woord is aan … Marco Leidekker

21 december 2016 - Nu Sinterklaas en de zwarte pieten discussie weer zijn uitgezwaaid, maakt Nederland zich op voor de volgende terugkerende discussie; vuurwerk. De één vindt het geweldig, de ander verschrikkelijk, maar die […] lees meer.

SAVE THE DATE 12 februari 2017: Debat Nationale Politie

15 december 2016 - Op zondagmiddag 12 februari 2017 organiseert de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) in De Balie te Amsterdam een debat over de Nationale Politie. Tijdens deze debatmiddag zal de voorzitter van […] lees meer.

Uitreiking prof mr Pieter van Vollenhoven Penning 2016

07 december 2016 - Op 5 december 2016 zijn de bronzen penningen uitgereikt aan:   De heer Christian Weima uit de gemeente Borger-Odoorn die een tweejarig jongetje redde die door vier rottweilers was aangevallen. […] lees meer.

Moedige mensen beloond

06 december 2016 - Op maandag 5 december 2016 vond de jaarlijkse uitreiking van de prof mr Pieter van Vollenhoven penningen plaats. Vijf moedige burgers werden in het zonnetje gezet omdat zij iets bijzonders […] lees meer.

Moedige mensen beloond

05 december 2016 - Vandaag, maandagmiddag 5 december 2016 reikt de voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV), prof mr Pieter van Vollenhoven, verschillende penningen uit aan moedige burgers die iets bijzonders hebben […] lees meer.

Het woord is aan … een reiziger bij de taxistandplaats op Schiphol

29 november 2016 - Tips voor een goede handhaving bij Schiphol Op donderdag 3 november 2016, tussen 20.20 en 20.45 uur bevond ik mij op de luchthaven Schiphol gemeente Haarlemmermeer. Ik kwam samen met […] lees meer.

Het woord is aan … Bob Hoogenboom

24 november 2016 - Moreel kompas   In het Fortbildungszentrum (trainingscentrum) van de politie van NordRhein Westfalen in Selm bevindt zich de zogenaamde ‘Grenzgang’. Ik spreek de politieman Herman Reuvers van de Politieacademie die […] lees meer.

Overheid is een slechte veiligheidsregisseur

08 november 2016 - Zaterdag 5 november jl. gaf de voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid in het programma Argos, NPO Radio 1, een interview over zijn veiligheidszorgen, met name over het functioneren […] lees meer.

Prof mr. Pieter van Vollenhoven Penning 2016

08 november 2016 - Zeer binnenkort kunt op deze website lezen wie er dit jaar een prof mr Pieter van Vollenhoven penning zullen ontvangen. De SMV heeft ook dit jaar weer vele voordrachten ontvangen […] lees meer.

Het woord is aan … RONA *

08 november 2016 - Veiligheid op bestaand spoor in geding door goederentreinen met gevaarlijke stoffen   Het Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking (RONA), vraagt aandacht voor de veiligheidsrisico’s door spoortransport voor gevaarlijke stoffen. RONA is opgericht 1994 […] lees meer.

Internationaal Congres: Who determines the security (research) agenda?

05 oktober 2016 - Op 9 en 10 november 2016 vindt in Den Haag het internationale congres ‘Who determines the security (research) agenda?’ plaats. Benieuwd naar hoe samenwerking op het gebied van veiligheid en internationale […] lees meer.