Overheid is een slechte veiligheidsregisseur

08 november 2016

Zaterdag 5 november jl. gaf de voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid in het programma Argos, NPO Radio 1, een interview over zijn veiligheidszorgen, met name over het functioneren van de inspecties in ons land.  In dit interview houdt prof Van Vollenhoven een pleidooi voor een Nationale Inspectie.

Wilt u het radio-interview terugluisteren? Klik dan hier.

Eén reactie op “Overheid is een slechte veiligheidsregisseur

  1. Als bekend is dat die economie vaak de regierol op zich neemt (overneemt van de overheid) door eigen interpretatie en zelfs kunstgrepen toe te passen in allerlei berekeningen, dan zou die overheid toch actie moeten ondernemen. Wat kan een burger tegen allerlei deskundigen met hun rapporten, ingehuurd door die economie, in brengen. Je wordt “overruled” en de overheid neemt daar genoegen mee en dealt soms mee.
    Alle wetgeving komt neer op normen en standaarden die door deskundigen kunnen worden geïnterpreteerd, gemanipuleerd en als waarheid worden overgenomen door die overheid. Dat leidt tot gedogen, goedkeuren en vertragen waar dat uit oogpunt van veiligheid niet zou mogen. De heer Van Vollenhoven geeft dat duidelijk aan, maar helaas wel op een hoog abstractieniveau. De burger mede verantwoordelijk maken kan alleen als diezelfde burger tegenwicht kan bieden met bijvoorbeeld de beschikking krijgen van ingehuurde deskudigheid. Dat gaat geld kosten. Betaalt de overheid dat: ik ben voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *