Het woord is aan … RONA *

08 november 2016

Veiligheid op bestaand spoor in geding door goederentreinen met gevaarlijke stoffen

 

Het Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking (RONA), vraagt aandacht voor de veiligheidsrisico’s door spoortransport voor gevaarlijke stoffen. RONA is opgericht 1994 en is een vereniging met als leden een twintigtal belangengroeperingen van bewoners langs het spoor tussen Elst en Oldenzaal, en heeft daarnaast nog sympathisanten en donateurs.

Primair staat RONA voor het belang van de burgers, en vertegenwoordigt daarmee meer dan 200.000 inwoners in Oost-Nederland daar waar het gaat om overlast van het spoor.

Een van haar doelstellingen is veiligheidsrisico’s door spoortransport van gevaarlijke stoffen te beperken.

Het volledige document treft u hier aan (separaat te downloaden zijn de in dit document genoemde: Wet op de bijzondere opsporingsdiensten, bij Besluit van de Minister van Veiligheid en Justitie van 21 augustus 2012).

 

* Veiligheid is van iedereen. We geven daarom graag het woord aan een breed scala van externe deskundigen om onderzoeken, ideeën en inspiratie met u te delen. Het gaat hierbij niet om standpunten van de Stichting Maatschappij en Veiligheid. De stichting is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van de rubriek ‘Het woord is aan …’

3 reacties op “Het woord is aan … RONA *

  1. Mijn reactie over het geluid en trillingen, voor twee jaar geleden heeft het in de stentor gestaan met foto scheuren in muren steen stukken die loskomen maar er gebeurd niks eindeloos vergaderen maar gebeurd niks.
    Er zijn mensen bij mij geweest van prorail zeggen we zullen het meenemen in vergaderingen,maar gebeurd niks. Mijn voorstel is laat de minister maar een half jaar bij mij slapen niet bij mij in bed heb wel een bed over, dan piept ze wel anders. Dan weet ze wat ik elke dag en nacht meemaak.Het is op dit momentzo vergaderen en vergaderen de goederen treinen worden steeds zwaarder en langer meer wagens en resultaat meer trillingen ook die treinen uit duitsland rammel bakken. En niet te vergeten het aantal ketel wagens met zwaar gif.
    Tot het mis gaat en dat gaat gebeuren dan zullen ze ook wel weer een verweer woord hebben. Mijn konklusie is er gebeurd niks en de huizen rammelen maar lekker in elkaar de zaak vergoeden of tegemoet komen in kosten homaar. En de treinen rammelen lekker door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *