Publicatieprijs Stichting Maatschappij en Veiligheid 2015

22 december 2014 - Elke twee jaar reikt de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) een publicatieprijs uit aan de auteur(s) van een publicatie over een onderwerp op het brede terrein van veiligheid en veiligheidszorg. […] lees meer.

Platform Bezorgde Dienders: ‘Op het verkeerde been gezet’

17 december 2014 - Het lijkt nog niet eens zo heel lang geleden dat wanneer er zich in Zuid-Limburg een incident voordeed, het geruime tijd duurde voordat het nieuws in Den Helder bekend was. […] lees meer.

Column Platform Bezorgde Dienders: Jaarwisseling

17 december 2014 - Tijdens een jaarwisseling verrichtte ik mijn nachtdienst in een kleine woonkern in ons land. In grote steden verwacht men calamiteiten en wordt er vaak al een groot aantal politiemensen achter […] lees meer.

De nieuwe kleren van de keizer

17 december 2014 - Column prof. dr. A.B. Hoogenboom De nationale politie in oprichting, de grootste werkgever in ons land, bevindt zich in zwaar weer. De centrale ondernemingsraad heeft de korpschef een ultimatum gesteld. […] lees meer.

Rotterdamse vrijwilligers ontvangen veiligheidskit met gehoorbescherming

16 december 2014 - Rotterdam, 16 december 2014 – Een groep Rotterdamse vrijwilligers die tijdens de jaarwisseling gezamenlijk toeziet op de veiligheid in hun buurt met het oog op vuurwerk, is klaar voor een […] lees meer.

SMV en Specsavers vragen aandacht voor veilige jaarwisseling

16 december 2014 - Vanmiddag reiken Stichting Maatschappij en Veiligheid en Specsavers veiligheidskoffertjes met vuurwerkbrillen en oordoppen uit aan een twintigtal vrijwilligers uit Rotterdam Noord. Samen vragen zij aandacht voor een veilige jaarwisseling. Rotterdam […] lees meer.

Laat vuurwerk jouw buurt niet verknallen!

09 december 2014 - SMV en Specsavers vragen samen aandacht voor een veilige jaarwisseling. Dit jaar vragen SMV en Specsavers samen aandacht voor de risico’s verbonden met de jaarwisseling en met het afsteken van […] lees meer.

Dertig politievrijwilligers beëdigd

02 december 2014 - Op 21 november 2014 vond de beëdiging plaats van dertig politievrijwilligers in het hoofdbureau van politie van de Eenheid Oost Nederland van de Nationale Politie in Apeldoorn. De beëdiging werd afgenomen […] lees meer.

Liefde in tijden van onveiligheid

01 december 2014 - Column prof. dr. A.B. Hoogenboom De woorden die wij gebruiken zeggen iets over de programmering van ons brein. Woorden zijn de weerslag van ons wereldbeeld. We leggen onze ervaringen vast […] lees meer.

Ernst-Jan de Groot: “Veiligheid auto’s fors ondermijnd door grijs kenteken.”

01 december 2014 - De heer Ernst-Jan de Groot uit Terschelling, eigenaar van een grijs kenteken auto, vraagt aandacht voor de risico’s van deze auto’s. Hij verwijst daarbij naar een onderzoek van de SWOV. […] lees meer.

De jury heeft gesproken!

20 november 2014 - Met de Prof Mr Pieter van Vollenhoven Penning eert en beloont de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV)moedig gedrag van burgers die een bijzondere bijdrage hebben geleverd ter bevordering van de […] lees meer.

Sociale veiligheid spoor

17 november 2014 - Op verzoek van de Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) een onderzoek gedaan naar mogelijke oplossingen voor problemen die samenhangen met de sociale veiligheid op het […] lees meer.