SMV en Specsavers vragen aandacht voor veilige jaarwisseling

16 december 2014

Vanmiddag reiken Stichting Maatschappij en Veiligheid en Specsavers veiligheidskoffertjes met vuurwerkbrillen en oordoppen uit aan een twintigtal vrijwilligers uit Rotterdam Noord. Samen vragen zij aandacht voor een veilige jaarwisseling.

Rotterdam heeft veiligheid hoog in het vaandel staan, en met betrekking  tot de veiligheid tijdens oud en nieuw kent Rotterdam verschillende initiatieven. Zo is burgemeester Aboutaleb vorige  week begonnen met het uitreiken van vuurwerkbrillen aan Rotterdamse basisscholieren. En onder andere in Rotterdam-Noord  zullen vrijwilligers  zich inzetten om bij te dragen aan een veilige jaarwisseling.

Dit initiatief sluit heel goed aan bij de gedachte van de Stichting Maatschappij en Veiligheid over de eigen verantwoordelijkheid voor veiligheid van burgers. Veiligheid is een kerntaak van de overheid, maar burgers hebben een medeverantwoordelijkheid. Het is alleen niet duidelijk wat je daar precies onder moet verstaan en wat je van burgers kan en mag verwachten als zij slachtoffer of getuige zijn van een ongeval of van agressie. En dat geldt uiteraard niet alleen bij oud en nieuw maar het hele jaar door. In 2015  zal de gemeente Rotterdam samen met de Stichting Maatschappij en Veiligheid een aantal proeven starten om burgers bij de veiligheid op straat en in de wijk te betrekken.

Klik hier voor een eerder bericht van de SMV over een veilige jaarwisseling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *