En de zilveren Prof Mr Pieter van Vollenhoven Penning 2012 gaat naar …

23 december 2012 - Maandag 17 december was de Stichting Maatschappij en Veiligheid samen met de twaalf bronzen penning winnaars te gast bij de opname voor het Kerstconcert 2012 van De Telegraaf. Dit concert, […] lees meer.

Uitreiking bronzen Prof Mr Pieter van Vollenhoven Penningen

23 december 2012 - Op vrijdag 14 december reikte prof. mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid, op Paleis Het Loo in Apeldoorn de bronzen penning uit aan twaalf genodigden. […] lees meer.

Persbericht: Risico’s bij feestelijke viering van oud & nieuw

12 december 2012 - De feestelijke viering van oud en nieuw kan door de bestaande risico’s uitmonden in een ernstige lokale gebeurtenis. Persbericht – Den Haag, 12 december 2012 Dit is de mening van […] lees meer.

Nieuwe naam: Stichting Maatschappij en Veiligheid

12 december 2012 - De Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP) is opgericht in 1986. In eerste instantie was de stichting gericht op politiegerelateerde onderwerpen, naar voorbeeld van de activiteiten van de Police Foundation […] lees meer.

Blijf Kritisch!

12 december 2012 - Zo luidde de titel van het 7e Jaarcongres van Relevant Netwerk Externe Veiligheid, het kennisnetwerk voor externe veiligheidsprofessionals bij de overheid. Dit congres werd gehouden op 11 december jl. in […] lees meer.

Expertgroep Veiligheidsverkenningen

08 oktober 2012 - Op 12 september jl. vond er weer een bijeenkomst plaats van de Expertgroep Veiligheidsverkenningen, een initiatief van de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie. Centraal thema van deze bijeenkomst was ‘Agressie […] lees meer.

Eerder onze lof dan ontslag

23 augustus 2012 - De Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP) – onder voorzitterschap van Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven – vindt het voor het onderwerp veiligheid en voor de samenleving onaanvaardbaar, dat als […] lees meer.

Integriteit bij de politie, middagseminar

23 juli 2012 - SMVP – Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie & Maklu-Uitgevers nodigen u uit op het middagseminar Integriteit bij de politie Donderdag 27 september 2012, 13.30 uur – 17.00 uur MMousse / […] lees meer.

Zorgen over de Nationale Politie

21 juni 2012 - De SMVP heeft haar zorgen over de Nationale Politie verwoord in onderstaand artikel. Deze tekst is ook naar de Eerste Kamercommissie Veiligheid en Justitie gestuurd.  Wat mogen burgers van de […] lees meer.

Goed bezocht eerste seminar over ‘Geweld en Politie’

28 mei 2012 - Het eerste seminar dat naar aanleiding van de publicatie van een Cahier Politiestudiesm – onder de naam ‘Geweld en Politie’ – werd gehouden, is succesvol verlopen. Er moesten extra stoelen […] lees meer.

Nieuwe traditie: een seminar naar aanleiding van een nieuwe uitgave van de Cahiers Politiestudies

28 mei 2012 - Midden in Amsterdam, aan de Krom Boomssloot, vond donderdag 24 mei jl het seminar  ‘Geweld en Politie’ plaats, georganiseerd door de SMVP samen met Maklu-Uitgevers. Aanleiding voor het seminar was […] lees meer.

Nationale politie versus een bonte verzameling ambtenaren van gemeentepolitie

15 mei 2012 - Aan de komst van de Nationale Politie liggen verschillende redenen ten grondslag. Een Nationale Politie zou het politiewerk efficiënter kunnen uitvoeren en de politie in staat stellen om zich meer […] lees meer.