Goed bezocht eerste seminar over ‘Geweld en Politie’

28 mei 2012

Het eerste seminar dat naar aanleiding van de publicatie van een Cahier Politiestudiesm – onder de naam ‘Geweld en Politie’ – werd gehouden, is succesvol verlopen. Er moesten extra stoelen worden aangedragen om alle bezoekers een plek te geven. Onder de bezoekers waren onder meer vertegenwoordigers van de politie, de overheid, onderzoeksbureaus, studenten en hulpverleningsorganisaties.

Na een welkomstwoord van de directeur van de SMVP, Ingrid de Jong, werd voor de pauze vooral gesproken over geweld tegen politiemensen en de aanpak van geweld bij de Nederlandse politie.

Na de pauze ging Annika Smit van het Programma Versterking Professionele Weerbaarheid in op Professionele Weerbaarheid van de politie. Zij legde uit wat ‘weerbaarheid’ inhoudt en waardoor die bepaald wordt.

Als afsluiting van de middag namen Guus Meershoek (lector Politiegeschiedenis, Politieacademie en Universiteit Twente) en Piet van Reenen (emeritus hoogleraar Politie en mensenrechten Universiteit Utrecht en consultant te Zetten) de zaal mee door ruim een eeuw geschiedenis van politiële geweldsbeheersing, waarbij ondermeer de ontwikkeling van het politieuniform en de wapens die de politie voerde werden getoond.

Tot slot was er gelegenheid voor een borrel. Het volgende seminar is gepland op 27 september as en zal gaan over Integriteit bij de Politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *