20 juni 2019 – Jaarcongres NNR-SMV ‘Speak truth to power’

18 april 2019 - Op donderdag 20 juni a.s. organiseren Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) en het Nationaal Netwerk Risicomanagement (NNR) een gemeenschappelijk jaarcongres: ‘Speak truth to power’. Onder leiding van dagvoorzitter Sven Kockelmann […] lees meer.

Moedige burgers beloond met de Prof mr Pieter van Vollenhoven Penning

10 april 2019 - De inzet van burgers voor onze veiligheid verdient naar de mening van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) extra aandacht. Het is een onderwerp waarmee altijd angstig is omgesprongen, omdat […] lees meer.

Oproep van een waakhond

09 april 2019 - Vanaf 8 april ligt het nieuwe boek van prof mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV), in de winkel. ‘Oproep van een waakhond’ is de […] lees meer.

Uitreiking Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven Penning 2018

03 april 2019 - Op woensdag 10 april 2019 reikt prof. mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV), enkele Prof Mr Pieter van Vollenhoven Penningen uit. De uitreiking zal […] lees meer.

18 april 2019 – Dag van de Fraudeonderzoeker

19 maart 2019 - Op 18 april a.s. vindt in de Fokker Terminal Den Haag de Dag van de Fraudeondezoeker plaats. Fraudeonderzoekers zijn er in alle soorten en maten, maar zij hebben één ding […] lees meer.

Leergang Publiek Privaat Security Management

11 maart 2019 - Op 16 mei a.s. start bij Nyenrode Business Universiteit, in samenwerking met TNO, de leergang Publiek Privaat Security Management. Strategische veiligheid staat hoog op de agenda van bedrijven en overheid. […] lees meer.

De essentie van politiewerk

05 maart 2019 - Op donderdag 21 februari werd de 14e en laatste Publicatieprijs SMV uitgereikt aan Auke van Dijk, Frank Hoogewoning en Maurice Punch voor hun boek ‘What matters in policing? Change, values […] lees meer.

Bijeenkomst ‘De essentie van politiewerk’ en uitreiking SMV Publicatieprijs

31 januari 2019 - Op 21 februari 2019 organiseert de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) en haar Belgische zusterorganisatie Centre for Policing & Security (CPS) een bijeenkomst met als thema ‘De essentie van politiewerk’. Tijdens […] lees meer.

Privatisering van politiewerk – Avondprogramma 20 december – De Balie Amsterdam

06 december 2018 - De Balie organiseert in samenwerking met de politie en het OM een serie over de herpositionering van politie en burger in het digitale tijdperk. Hoe kunnen alle partijen het best […] lees meer.

Eén politie of meerdere?

24 november 2018 - In de retoriek wordt nog steeds gesproken over één ongedeelde Nationale Politie. Maar in werkelijkheid groeien we naar een tweedeling tussen de Nationale Politie enerzijds en een groeiend aantal gemeentelijke […] lees meer.

Het woord is aan … Mauro Boelens en Ronald van Steden

14 november 2018 - Nederlands politieonderwijs en -onderzoek in context. Een (inter)nationale verkenning. Enige tijd geleden heeft de SMV de heren Mauro Boelens MSc en dr. Ronald van Steden van de VU gevraagd om […] lees meer.

Onafhankelijk toezicht slachthuizen noodzakelijk

10 oktober 2018 - Het platform voor onderzoeksjournalistiek Investico publiceerde op 9 oktober jl. in de Groene Amsterdammer een onderzoek naar de positie van keurders, dierenartsen en werknemers in slachthuizen. Lees het volledige artikel […] lees meer.