Het woord is aan … Anthonie Drenth

18 oktober 2017 - Wet- en regelgeving consumentenvuurwerk in internationaal perspectief Niet alleen in Nederland staat de verkoop en het gebruik van consumentenvuurwerk ter discussie, ook in andere Europese landen en landen buiten Europa […] lees meer.

Het woord is aan … Jelmar Oomkens

12 oktober 2017 - Jelmar Oomkens, student Bestuur en Beleid, heeft recent zijn Masterscriptie afgerond over de cultuurverschillen tussen politieagenten en boa’s. Vroeger kwam het wel eens voor dat een Boa een identiteitsbewijs vorderde […] lees meer.

Het woord is aan … Gert-Jan Ludden

09 augustus 2017 - Veiligheid burgers in gevaar door bestuurscultuur   Het verval der instituties is zichtbaar. Er is weinig vertrouwen meer in de politiek en de kabinetsformatie neemt inmiddels cabareteske vormen aan. Kerkelijke […] lees meer.

Het woord is aan … Bulle Koster

22 juni 2017 - Valwanden bij binnenbranden Februari 2016 publiceerden wij onderstaand artikel. Inmiddels is het definitieve rapport beschikbaar, zie hier.  Per week brandt er gemiddeld 1 stal af in Nederland. Per jaar komen […] lees meer.

Het woord is aan … René Dorsman

15 mei 2017 - In zijn artikel ‘Wat hebben vliegtuigen met ziekenhuizen te maken?’ gaat René Dorsman in op de governance van kwaliteit en veiligheid in de zorgsector. Hierbij vergelijkt hij de situatie in […] lees meer.

Het woord is aan … EMMA

07 maart 2017 - Witte wiet: Zal criminaliteit afnemen als softdrugs worden gelegaliseerd?   Lees hier het blog van Experts in Media en Maatschappij  – auteurs Menno Jacobs en Laura Nijkamp – dat ingaat op […] lees meer.

Het woord is aan … Groningen Verdient Beter

07 maart 2017 - Bewoners van vijf zuidelijke woonwijken in Groningen – verenigd in belangenvereniging ‘Groningen Verdient Beter’ – maken zich grote zorgen over de ringweg Groningen. De Raad van State heeft zich uitgesproken […] lees meer.

Het woord is aan … ATEX

28 februari 2017 - Wat is ATEX? ATEX staat voor de Franse woorden ATmosphères EXplosibles en omvat vrijwel alles wat te maken heeft met explosiegevaar. De ATEX Richtlijnen omvatten regels die zijn opgesteld door […] lees meer.

Het woord is aan … Osvaldo van Marion

23 februari 2017 - Aandacht voor winterbanden!   Osvaldo van Marion pleit voor het gebruik van winterbanden in Nederland. In  tegenstelling tot bijvoorbeeld Duitsland is er in ons land geen enkele verplichting om op […] lees meer.

Het woord is aan … Bob Hoogenboom

23 februari 2017 - Intelligence & President Donald Trump   ‘Volg me naar het toilet!’ Wormold doet dat. Hij kijk wat meewarig als de man de kranen open draait (‘voor het afluisteren’). En onder […] lees meer.