De Veilige Gemeente

27 november 2019 - Op 12 december a.s. organiseert het Haags Congresbureau het seminar ‘De Veilige Gemeente’. In dit compacte seminar leert u van topsprekers hoe u met uw partners in veiligheid, waaronder burgers, […] lees meer.

Impressie Symposium 7 november 2019 – Schadefonds voor gedupeerden van voortvarend overheidsingrijpen in crisissituaties –

14 november 2019 - Op donderdag 7 november 2019 was prof. mr. Pieter van Vollenhoven te gast bij ons op kantoor voor het seminar “Van Stint tot Fipronil: een schadefonds voor gedupeerden van voortvarend […] lees meer.

Symposium “Van Stint tot Fipronil: een schadefonds voor gedupeerden van voortvarend overheidsingrijpen in crisissituaties”

16 oktober 2019 - Naar aanleiding van het ongeval met de Stint een jaar geleden, besloot minister Van Nieuwenhuizen tot een verbod van de Stints. Een kordaat besluit met het oog op de veiligheid, […] lees meer.

Het woord is aan … Gert-Jan Ludden

16 oktober 2019 - VEILIGHEIDSREGIO ONTLOOPT VERANTWOORDELIJKHEID Is het niet frappant dat de doorsnee burger nog steeds niet precies weet wat een veiligheidsregio is, terwijl deze al meer dan 10 jaar bestaat? Een korte […] lees meer.

Nieuwe voorzitter Stichting Maatschappij en Veiligheid

07 oktober 2019 - Per 1 oktober 2019 is mr. Tjibbe Joustra de nieuwe voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV). De SMV is een onafhankelijke stichting met als doel: het bevorderen van […] lees meer.

Het aangifteproces binnen de politie-eenheid Rotterdam

29 augustus 2019 - Op verzoek van de SMV hebben Ronald van Steden, Rosanne Anholt en Mauro Boelens van de Vrije Universiteit Amsterdam zich verdiept in het aangifteproces bij de politie en mogelijke verbeteringen […] lees meer.

HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Waar liggen burgemeesters wakker van?’, start 31 oktober 2019

06 augustus 2019 - De fysieke en sociale veiligheidsrisico’s in uw gemeente zijn talrijk en divers. Uw middelen zijn beperkt, het politiebestel en de sociale orde zijn veranderd, dus is het zaak goede beleidskeuzes […] lees meer.

Speak truth to power, een impressie

10 juli 2019 - Op 20 juni jl. organiseerden de SMV en het Nationaal Netwerk Risicomanagement (NNR) een gezamenlijke bijeenkomst met als thema ‘Speak truth to power’. Voor de bijeenkomst waren we te gast […] lees meer.

Het woord is aan … Gert-Jan Ludden

09 juli 2019 - Regelreflex een slechte raadgever in crisissituaties Waar uitval van telecommunicatie en het niet bereikbaar zijn van het noodnummer 112 al niet toe kan leiden hebben we afgelopen week kunnen zien. […] lees meer.

Symposium over kritische waakhond voor de veiligheid

06 juni 2019 - Ter gelegenheid van de 80-ste verjaardag van prof mr Pieter van Vollenhoven organiseerden de Stichting Maatschappij en Veiligheid en de Universiteit Leiden op 4 juni jl. een symposium over de […] lees meer.

Nederland verdient veilige jaarwisseling

24 mei 2019 - Na een jaarwisseling wordt er in ons land steevast geschreven dat de jaarwisseling ‘redelijk’ of ‘rustig’ is verlopen. Maar daarbij moet men zich wel blijven realiseren dat de jaarwisseling vergeleken […] lees meer.

20 juni 2019 – Jaarcongres NNR-SMV ‘Speak truth to power’

18 april 2019 - Op donderdag 20 juni a.s. organiseren Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) en het Nationaal Netwerk Risicomanagement (NNR) een gemeenschappelijk jaarcongres: ‘Speak truth to power’. Onder leiding van dagvoorzitter Sven Kockelmann […] lees meer.