HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Waar liggen burgemeesters wakker van?’, start 31 oktober 2019

06 augustus 2019

De fysieke en sociale veiligheidsrisico’s in uw gemeente zijn talrijk en divers. Uw middelen zijn beperkt, het politiebestel en de sociale orde zijn veranderd, dus is het zaak goede beleidskeuzes te maken en samen te werken met publieke en private veiligheidspartners.

Op 31 oktober 2019 start de geheel vernieuwde HCB Collegereeks: ‘Veiligheid, recht en bestuur – Waar liggen burgemeesters wakker van’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. De collegereeks is bedoeld voor bestuurders en beleidsmedewerkers van lokale overheden, met name burgemeesters, wethouders en hun adviseurs (beleidsmedewerkers openbare orde en veiligheid, waaronder sociale veiligheid). Maar ook voor hoofden van politie, stadsmarshalls en voor beleidsmedewerkers en managers van vervoerbedrijven valt er veel te leren. Kortom, voor iedereen die werkzaam is in het veiligheidsdomein en dan met name voor hen die zich richten op de beleidsmatige kant. Deelnemers komen uit Nederland en België.

De colleges worden verzorgd door gastsprekers die ruime expertise en kennis hebben binnen zijn of haar vakgebied. De gastsprekers zijn:

  • Prof. dr. Hans Boutellier, wetenschappelijk directeur en hoogleraar ‘Veiligheid & Veerkracht’ aan de Vrije Universiteit te Amsterdam
  • Burgemeester Lieke Sievers, burgemeester van de gemeente Edam-Volendam
  • Heidie Pols, hoofd van het regionale bestuurlijk interventie team HEIT, Gemeente Den Haag
  • Shanna Mehlbaum, onderzoeker, trainer en adviseur bij Mehlbaum Onderzoek
  • Marnix Eijsink Smeets, lector Publiek Vertrouwen in Veiligheid en voorzitter van de Onderzoeksgroep Recht & Veiligheid, Hogeschool Inholland
  • Arnout de Vries, onderzoeker en adviseur op het gebied van social media en maatschappelijke veiligheid bij TNO
  • Prof.dr. Bob Hoogenboom, hoogleraar Forensic Business Studies aan Nyenrode Business Universiteit en bijzonder hoogleraar Politiestudies en Veiligheidsvraagstukken aan de Vrije Universiteit Amsterdam

De colleges vinden plaats op 31 oktober, 14 en 28 november en 12 december 2019 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag. Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en is 12 minuten lopen vanaf Station Den Haag Centraal.

Voor meer informatie over het programma en de inschrijfmogelijkheid zie de site van het Haags Congres Bureau. Of bekijk de brochure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *