Privatisering van politiewerk – Avondprogramma 20 december – De Balie Amsterdam

06 december 2018 - De Balie organiseert in samenwerking met de politie en het OM een serie over de herpositionering van politie en burger in het digitale tijdperk. Hoe kunnen alle partijen het best […] lees meer.

Eén politie of meerdere?

24 november 2018 - In de retoriek wordt nog steeds gesproken over één ongedeelde Nationale Politie. Maar in werkelijkheid groeien we naar een tweedeling tussen de Nationale Politie enerzijds en een groeiend aantal gemeentelijke […] lees meer.

Het woord is aan … Mauro Boelens en Ronald van Steden

14 november 2018 - Nederlands politieonderwijs en -onderzoek in context. Een (inter)nationale verkenning. Enige tijd geleden heeft de SMV de heren Mauro Boelens MSc en dr. Ronald van Steden van de VU gevraagd om […] lees meer.

Onafhankelijk toezicht slachthuizen noodzakelijk

10 oktober 2018 - Het platform voor onderzoeksjournalistiek Investico publiceerde op 9 oktober jl. in de Groene Amsterdammer een onderzoek naar de positie van keurders, dierenartsen en werknemers in slachthuizen. Lees het volledige artikel […] lees meer.

Whitepaper Veiligheid, recht en bestuur

20 september 2018 - In het whitepaper ‘Veiligheid, recht en bestuur’ – een uitgave van het Haags Congres Bureau i.s.m. VL-Nieuws – worden door prof. dr. Hans Boutellier (VU Amsterdam), prof. dr. Ira Helsloot (Radboud […] lees meer.

Kaderwet Onafhankelijk Onderzoek

04 september 2018 - De Stichting Maatschappij en Veiligheid bepleit de komst van een Kaderwet Onafhankelijk Onderzoek om lering te kunnen trekken uit gebeurtenissen. Bij (ernstige) gebeurtenissen worden door de samenleving altijd dezelfde twee […] lees meer.

Het woord is aan … Gert-Jan Ludden

16 augustus 2018 - Gezagscrisis Nationale Politie   In 2012 besloot toenmalig minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten dat de 26 regionale politiekorpsen moesten worden omgevormd tot een Nationale Politieorganisatie. In 2018 zou […] lees meer.

Studiemiddag ‘Evaluatie van de politie’ 20 september 2018

09 juli 2018 - Op donderdag 20 september 2018 zal de eerstvolgende Cahiers op de Campus plaatsvinden, genaamd ‘Evaluatie van de politie’ (Cahier 48). Deze studiemiddag vindt plaats bij de Avans Hogeschool te Den Bosch en […] lees meer.

HCB Colleges ‘Veiligheid, recht en bestuur’ starten op 10 oktober 2018

19 juni 2018 - Op 10 oktober 2018 start de nieuwe editie van de HCB Collegereeks: ‘Veiligheid, recht en bestuur’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. De collegereeks is bedoeld voor bestuurders en beleidsmedewerkers […] lees meer.

Het woord is aan … Gert-Jan Ludden

18 juni 2018 - Scholen onvoldoende voorbereid op complexe crisissituaties   Regelmatig worden scholen in Nederland geconfronteerd met plotselinge incidenten en soms zelfs ernstige calamiteiten. Voorbeelden zijn schiet- en steekincidenten, terreurdreiging en radicalisering, cybercrime […] lees meer.

Het woord is aan … de VU

12 juni 2018 - Naar aanleiding van enkele zorgelijke geluiden vanuit de organisatie van de (vrijwillige)brandweer heeft de SMV de VU gevraagd zich te verdiepen in vooral de werkbeleving van brandweervrijwilligers binnen de context […] lees meer.

Het woord is aan … Lucas Meijs

06 juni 2018 - Nederland kent een lange traditie van vrijwilligers. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekent dat over de periode 2012-2016 49% van de Nederlanders minimaal één keer per jaar vrijwilligerswerk […] lees meer.