Dappere buurman overleden

31 januari 2018

Tot onze schrik lazen wij vandaag 31 januari in een artikel in de Telegraaf dat Ezio Pierotti in oktober jl. is overleden.

De heer Pierotti ontving in december 2016 de zilveren Prof Mr Pieter van Vollenhoven penning voor zijn ingrijpen bij de ontvoering van het toen tweejarige meisje Insiya.

Op een avond in september 2016 hoorde de heer Pierotti veel lawaai in de straat en hoorde hij een buurvrouw schreeuwen dat ze haar kind wilden meenemen. Hij bedacht zich niet en rende in zijn pyjama naar buiten om te helpen. Hij wist één van de mannen te pakken en – ondanks de stroomstoot die hij kreeg van een taser – over te dragen aan de politie. Door zijn actie wist de politie direct uit welke hoek de ontvoerders kwamen.

Ezio Pierotti is een voorbeeld van iemand die op een goede manier invulling heeft gegeven aan zijn eigen verantwoordelijkheid voor veiligheid. Velen zouden in een dergelijke situatie niets doen. Hij deed wel iets. Met de penningen wil de SMV mensen zoals Pierotti eren en belonen.

Inmiddels is er goede hoop dat Insiya naar haar moeder thuis in Amsterdam terugkeert. Het is heel jammer dat Ezio Pierotti dat niet meer kan meemaken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *