Winnaar Publicatieprijs 2015 bekend!

17 september 2015

De jury voor de Publicatieprijs SMV  heeft gesproken: Michiel Princen heeft de prijs gewonnen met zijn boek De gekooide recherche. Het ware verhaal achter de matige prestaties van de Nederlandse opsporing (Amsterdam: Prometheus/Bert Bakker, 2015).

Eenmaal per twee jaar kent de Stichting Maatschappij en Veiligheid de Publicatieprijs SMV toe aan een publicatie waarin een probleem op het gebied van openbare orde en veiligheid wordt behandeld.

Gedurende de afgelopen anderhalf jaar heeft een leescommissie, bestaande uit Dominique Boels, Daan Driessen, Henk Huisjes, Jasper van der Kemp, Jos Lammers, Kim Loyens, Antoinette Verhage, Peter Versteegh, Isabel Verwee, Cas Wiebrens en Janine Janssen (voorzitter), ruim 200 titels bekeken en daaruit vijf boeken gekozen en voorgedragen aan de jury:

Peter Burger, Monsterlijke verhalen. Misdaadsagen in het nieuws en op webforums als retorische constructies, Den Haag: Boom Lemma, 2014.

Geert Corstens, De rechtstaat moet je leren, Amsterdam: Prometheus/Bert Bakker, 2014.

Alan Kabki, Fraude ontrafeld. Een studie naar de werkwijzen en drijfveren van fraudeurs, Den Haag: Boom Lemma, 2014.

Michiel Princen, De gekooide recherche. Het ware verhaal achter de matige prestaties van de Nederlandse opsporing, Amsterdam: Prometheus/Bert Bakker, 2015.

Hanne Tournel, De gevangenisbewaarder. Het professioneel leven in beeld, Antwerpen: Maklu, 2014.

De jury, bestaande uit mr. Geert Knigge (voorzitter), prof. dr. Em. Paul Ponsaers, prof. dr. Hans Boutellier en dr. Janine Janssen, is gisterenavond bijeengeweest en heeft bepaald dat Michiel Princen met zijn boek de prijs zal ontvangen.

Onderdeel van de prijs is dat de SMV een conferentie zal organiseren rond het thema van het boek. Binnenkort kunt u onder andere op deze website meer informatie vinden over deze conferentie.

 

.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *