Voedselveiligheid diervoeders

04 januari 2016

Op 17 december 2015 was de voorzitter van de SMV een van de gastsprekers tijdens het congres van SecureFeed over risicobewustzijn en mentaliteit met betrekking tot voedselveiligheid van diervoeders.

SecureFeed is een onafhankelijk organisatie die tot doel heeft: het borgen van de kwaliteit en veiligheid van alle diervoeders in de dierlijke productieketen. In 2015 is de organisatie als initiatief vanuit de sector zelf van start  gegaan.

Wat doet SecureFeed? SecureFeed houdt zich bezig met: monitoring en beoordeling van risico’s bij diervoeders; uitwisseling van informatie; en een helder sanctiebeleid als middel om beter te gaan werken. SecureFeed fungeert voor de hele keten als het centrale aanspreekpunt en verzorgt de centrale coördinatie in crisissituaties.  De kracht van SecureFeed ligt in het bundelen en delen van kennis en expertise.

Naast prof. mr. Pieter van Vollenhoven spraken ook dr. ir. H. Paul, Inspecteur-Generaal Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, en ir. R. Tijssens, Directeur Corporate Affairs Agrifirm en Voorzitter Fefac, het congres toe.

Voor meer informatie: http://www.securefeed.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *