Uitreiking Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven Penning 2018

03 april 2019

Op woensdag 10 april 2019 reikt prof. mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV), enkele Prof Mr Pieter van Vollenhoven Penningen uit. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Stadhuis van Rotterdam.

In 2012 heeft de SMV – met financiële steun van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) – de Prof Mr Pieter van Vollenhoven Penning in het leven geroepen. Met deze penning wil de stichting mensen eren en belonen die zich op een of andere manier moedig gedragen hebben. Mensen die niet hebben gewacht op hulp, maar zelf actie hebben ondernomen om zichzelf te verdedigen of anderen te helpen.

De penningen gaan dit jaar naar:

  • Een jonge vrouw die een man die onwel is geworden en op het spoor is gevallen, naspringt om hem van het spoor te halen.
  • Een vrouw die slachtoffer werd van een verkrachting en vervolgens zelf de dader weet op te sporen nadat haar aangifte niet tot een aanhouding had geleid.
  • Een politieman die een vrouw die van haar fiets is gevallen 20 minuten lang op straat zittende blijft ondersteunen totdat de ambulance is gearriveerd.
  • Een vrouw die op een logeeradres een overvaller aan de deur treft en deze met een paar harde trappen wegjaagt.

Tijdens de uitreiking, die plaatsvindt op het Stadhuis Rotterdam, zal naast burgemeester Aboutaleb en prof. mr. Pieter van Vollenhoven ook advocaat prof mr. dr. Knoops spreken.

Pers is van harte welkom om bij deze uitreiking aanwezig te zijn. Vooraf s.v.p. aanmelden bij de SMV (smv@maatschappijenveiligheid.nl).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *