Studienamiddag ‘Outsourcing Policing’

15 september 2015

De Cahiers Politiestudies,een vierjaarlijks tijdschrift over politie, komen tot stand onder auspiciën van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) en haar Vlaamse zusterorganisatie ‘Centre for Policing and Security’. Intussen bestaan deze Cahiers tien jaar. Voor hoofdredacteur Elke Devroe (Universiteit Leiden, Campus Den Haag) een perfecte aanleiding om de inhoudelijke discussies die door dit tijdschrift geschraagd worden intensiever uit te diepen. Deze sessies gaan door op de Campus Den Haag, Schouwburgstraat 2, onder de noemer “Cahiers op de Campus”.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op 25 september 2015 van 12.00 uur tot 16.30 uur ter gelegenheid van de publicatie van Cahier nr. 36 “Outsourcing Policing”, zowel door de overheid als de politie zelf. Inschrijven kost 65 euro en omvat lunch (van 12.00 uur-13.00 uur) koffie, borrel en het Cahier 36.

Een heleboel vragen over dat thema komen aan de orde: In welke mate kunnen taken en activiteiten van de politie al dan niet ge-outsourcd worden? Is dit al dan niet een courante praktijk, of eerder uitzonderlijk? Deze focus maakt dat het contractbeding tussen opdrachtgever en uitvoerder centraal komt te staan. In welke mate worden taken door de overheid uitbesteed aan de private sector in de openbare ruimte, bij het uitvoeren van expertises en forensisch werk in het kader van recherchetaken, bij het beveiligen van het publiek vervoer? En wat zijn daar de grenzen van? Hoe maakt de overheid haar regierol waar, gegeven haar verantwoordelijkheid voor veiligheid?

Klik hier voor het programma met een link naar inschrijving en betaling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *