Studiemiddag: Verantwoording en Politie

08 december 2015

Op 28 januari 2016 vindt de tweede ‘Cahiers op de Campus’ themabijeenkomst plaats genaamd ‘Verantwoording en Politie’ (Cahier 37).

‘Cahiers op de Campus’ is een initiatief – in samenwerkingsverband tussen het Centre for Policing & Security, Universiteit Leiden en de Stichting Maatschappij en Veiligheid – rondom de Cahiers Politiestudies waarbij een breed publiek van wetenschappers, beleidsmakers en politiepersoneel de mogelijkheid krijgt kennis te maken met de Cahiers en de besproken vraagstukken.

Accountability is één van de kernproblemen van de politieorganisatie en een absolute noodzaak voor een democratische politie. Ook het vraagstuk van de interne en externe controle zijn nauw verbonden met dit thema. Hoe afhankelijk zijn deze vormen van controle? Hoe verhouden intern en extern toezicht zich ten opzichte van elkaar? Kan het interne toezicht het externe toezicht op de hoogte stellen? Het zijn een aantal van de vragen die op deze studiemiddag aan de orde worden gesteld.

De studiemiddag duurt van 13.00 – 17.00 uur en vindt plaats op het Hoofdbureau van Politie Den Haag, Burgemeester Patijnlaan 35, Den Haag. Een uitgebreid programma vindt u hier. Of download de flyer.

De kosten die hieraan verbonden zijn, bedragen € 65,00 en zijn inclusief koffie/thee, borrel en het boek ‘Verantwoording en Politie’ (Cahier 37, Maklu). Haagse politiemedewerkers betalen € 35,00. Direct inschrijven kan hier. Deadline voor inschrijven is 18 januari 2016.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *