Studiemiddag ‘Meten is Weten’

14 maart 2017

Op maandag 3 april 2017 zal de eerstvolgende Cahiers op de Campus plaatsvinden, genaamd ‘Meten is Weten’ (Cahier 41). Deze studiemiddag vindt plaats bij de Vrije Universiteit Amsterdam en duurt van 13:00 tot 17:00 uur.

New Public Management en vooral besparingen bij politie en justitie leiden tot het meten van allerhande prestatieafspraken en activiteiten van politiewerk. Ook de geregistreerde criminaliteit wordt jaarlijks gepresenteerd in politiestatistieken, waarbij het aantal feiten vastgesteld in proces-verbalen wordt geteld.

Tijdens deze studiemiddag wordt de vraag gesteld naar de betrouwbaarheid van deze cijfers. Wat zeggen cijfers en wat blijft verborgen? Er wordt immers vaak geregistreerd om aan prestatieconvenanten tegemoet te komen en proces-verbalen worden uitgeschreven om bepaalde quota te halen. Wat leert dat nog over de werkelijk gepleegde criminaliteit? Kan de Politiemonitor en de integrale veiligheidsmonitor een degelijke aanvulling zijn? Wat zijn de registratiepraktijken en valkuilen daarbij? Heeft meten nog een toekomst als het gaat om accountability van politiewerk?

Op deze en andere vragen trachten we tijdens deze studiemiddag een antwoord te vinden.

‘Cahiers op de Campus’ is een initiatief – in samenwerkingsverband tussen het Centre for Policing & Security, Universiteit Leiden, de Stichting Maatschappij en Veiligheid en NSCR Amsterdam – rondom de Cahiers Politiestudies waarbij een breed publiek van wetenschappers, beleidsmakers en politiepersoneel de mogelijkheid krijgt kennis te maken met de Cahiers en de besproken vraagstukken.

De kosten van deze studiemiddag bedragen €65,- (incl. koffiepauze, borrel en Cahier Politiestudies nr. 41). Inschrijven kan via deze link, de deadline voor inschrijvingen is 31 maart 2017. Voor meer informatie, zie de flyer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *