SMV Publicatieprijs 2013

17 juli 2013

Eenmaal per twee jaar reikt de Stichting Maatschappij en Veiligheid een prijs uit aan de auteur van een boek over een onderwerp op het brede terrein van veiligheid en veiligheidszorg. Een leesgroep, onder voorzitterschap van cultureel antropoloog en criminoloog dr. Janine Janssen, maakt een voorselectie waarover de jury zich vervolgens buigt.

De genomineerden voor de SMV Publicatieprijs 2013 zijn:

Christien Brinkgreve, Het verlangen naar gezag. Over vrijheid, gelijkheid en verlies van houvast, Amsterdam: Atlas, 2012.

Vasco Lub, Schoon, heel en werkzaam? Den Haag: Boom Lemma, 2013

Marigo Teeuwen, Verraderlijk gewoon. Licht verstandelijk gehandicapte jongeren, hun wereld en hun plaats in het strafrecht, Amsterdam: SWP, 2012

Isabel Verwee, De politierol bekeken door de bril van de burger. Een caleidoscoop van verwachtingen en betekenissen, Antwerpen: Maklu Uitgevers, 2013.

Henk Werson, De fatale fuik. Achter de schermen van mensenhandel en gedwongen prostitutie in Nederland, Amsterdam: Carrera Uitgevers, 2012.

Na de zomer komt de jury, onder voorzitterschap van mr. Y. Buruma, bijeen en zal worden besloten wie de prijs dit keer krijgt.

Zoals u van ons gewend bent, zal de Stichting Maatschappij en Veiligheid een conferentie organiseren rond het thema van het winnende boek. Deze conferentie zal plaatsvinden op woensdag 27 november 2013 in de Rode Hoed in Amsterdam.

Voor de verdere ontwikkelingen rond de SMV Publicatieprijs 2013 en ook voor korte beschrijvingen van de genomineerde boeken, raden wij u aan onze website regelmatig te raadplegen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *