Seminarreeks ‘Positieve Veiligheid’

06 april 2017

Het Haags Congresbureau organiseert in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag op respectievelijk 17 mei, 24 mei, 31 mei en 7 juni 2017 een seminarreeks getiteld ‘Positieve Veiligheid’.

Het veiligheidsbeleid in ons land omvat primair het bestrijden van onveiligheid, criminaliteit en overlast. Nog meer camera’s, nog hogere straffen en nog meer bevoegdheden leiden echter nauwelijks meer tot meer veiligheid. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het ongebreideld in stelling brengen van allerlei controle- en surveillancemaatregelen de angst juist aanmoedigt.

Vaak wordt vergeten dat veiligheid niet alleen gaat om regels, boetes en een wapenstok. Veiligheid organiseert zich ook rondom zachtere principes van samenleven: verbinding, empathie en zorg. Dat is de positieve invulling van veiligheid. Beide invalshoeken bedienen zich van een andere taal en andere beleidsinstrumenten.

Positieve Veiligheid is daarmee een aanvulling op het bestaande perspectief en instrumentarium. Hoe kan een positief geïnspireerd veiligheidsbeleid, gebaseerd op vertrouwen, geborgenheid en zorg er uitzien? En hoe laat je dat dan werken in de praktijk?

Daarover gaat de Nieuwspoort Seminarreeks ‘Positieve Veiligheid – Versterken van verbinding’ van het Haags Congres Bureau.

Tijdens seminar 1 (17 mei) zal worden ingegaan op achtergronden en inzichten van positieve veiligheid. Een van de docenten is Ronald van Steden van de VU. Lees hier meer over zijn visie op positieve veiligheid.

Voor meer informatie over het volledige programma en de kosten kunt u de website van het Haags Congresbureau raadplegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *