Seminarreeks ‘Positieve Veiligheid – Versterken van verbinding’

19 januari 2017

Het Haags Congres Bureau organiseert vanaf mei 2017 in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag de ‘Nieuwspoort Seminarreeks’ met als thema ‘Positieve Veiligheid – Versterken van verbinding’.

Het veiligheidsbeleid in ons land omvat primair het bestrijden van onveiligheid, criminaliteit en overlast.

Nog meer camera’s, nog hogere straffen en nog meer bevoegdheden leiden echter nauwelijks meer tot meer veiligheid. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het ongebreideld in stelling brengen van allerlei controle- en surveillancemaatregelen de angst juist aanmoedigt.

Vaak wordt vergeten dat veiligheid niet alleen gaat om regels, boetes en een wapenstok. Veiligheid organiseert zich ook rondom zachtere principes van samenleven: verbinding, empathie en zorg. Dat is de positieve invulling van veiligheid. Beide invalshoeken bedienen zich van een andere taal en andere beleidsinstrumenten.

Positieve Veiligheid is daarmee een aanvulling op het bestaande perspectief en instrumentarium. Hoe kan een positief geïnspireerd veiligheidsbeleid, gebaseerd op vertrouwen, geborgenheid en zorg er uitzien? En hoe laat je dat dan werken in de praktijk?

Praktische informatie:

Locatie: Perscentrum Nieuwspoort, Den Haag
Data: 17 mei, 24 mei, 31 mei en 7 juni 2017
Tijdsduur: van 12.30 – 17.00 uur
Deelnamekosten: € 1.095,- (excl. BTW), inclusief 4 lunches, alle presentaties, een tijdschrift en een afsluitende borrel na het laatste seminar

Het uitgebreide programma kunt u hier downloaden. Of kijk voor meer informatie op de site van het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *