Agenda

23-01-2014

Middagseminar “Illegale en informele economie” (volgeboekt)

 

De Stichting Maatschappij en Veiligheid organiseert op donderdag 23 januari een seminar naar aanleiding van het verschijnen van het boek ‘Illegale en informele economie’, in de reeks Cahier Politiestudies van Uitgeverij Maklu. Dit cahier gaat over de illegale en informele financiële stromen en de informele activiteiten binnen de samenleving.

Informele en illegale economie aan de voet van de samenleving, met onder andere de vragen:

–          Wat is de betrokkenheid van illegale migranten bij informele arbeid?

–          Welke informele activiteiten vinden plaats binnen de gelegaliseerde raamprostitutie?

Illegale en informele financiële stromen, met onder andere de vragen:

–          Wat is de maatschappelijke impact van fraude, witwassen en het bezit van crimineel vermogen?

–          Welk onderzoek naar witteboordencriminaliteit is broodnodig?

Sprekers zijn de voorzitter van de SMV, prof. mr. Pieter van Vollenhoven; sociologe Masja van Meeteren; criminologe Maite Verhoeven; hoogleraar forensische accountancy Marcel Pheijffer; Frederik Jansen en Inge Gorissen van het Programma Financieel Economische Criminaliteit van de Nationale Politie.

Dagvoorzitter is Paul Ponsaers, emeritus hoogleraar criminologie aan de Universiteit Gent en voorzitter van het Centrum voor Politiestudies (CPS) te Gent.

Graag nodigen wij u uit om dit seminar bij te wonen, wij hopen u op 23 januari 2014 te mogen begroeten!

 

Klik hier voor het programma

Klik hier voor de routebeschrijving naar de SMV

 

Dit middagseminar is de vierde van een reeks seminars die de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV)  samen met Uitgeverij Maklu organiseert rond het verschijnen van een nieuwe uitgave van de Cahiers Politiestudies. Deze verschijnen onder auspiciën van de SMV en haar Vlaamse zusterorganisatie Centrum voor Politiestudies (CPS). De eerstvolgende seminars gaan over de politie en haar maatschappelijke partners (maart 2014), het gezag van de politie (juni 2014), democratische politie (september 2014) en de toekomst van de politie (januari 2015).