Prof mr. Pieter van Vollenhoven penning 2017

09 oktober 2017

Jaarlijks reikt onze voorzitter prof mr Pieter van Vollenhoven enkele penningen uit aan burgers die ‘hun verantwoordelijkheid voor veiligheid’ hebben genomen. De afgelopen jaren zijn er bijvoorbeeld penningen gegaan naar mensen die iemand uit een brandend huis of auto te water hebben gered, maar ook naar mensen die geprobeerd hebben een ontvoering te voorkomen of achter een inbreker of winkeldief zijn aangegaan. Vorig jaar is er o.a. een penning uitgereikt aan de buurman uit Amsterdam die geprobeerd heeft de ontvoering van het meisje Insiya te voorkomen.

Ook dit jaar zullen er in december enkele penningen worden uitgereikt. We hebben al verschillende voordrachten (vnl. vanuit gemeenten) ontvangen, maar zijn nog op zoek naar enkele mooie voorbeelden van burgers die bij risicovolle situaties niet hebben weggekeken, maar handelend hebben opgetreden om medeburgers te helpen. Dat zou bijvoorbeeld ook kunnen door belangrijke informatie aan de politie door te geven.

Daarnaast kunnen ook politiemensen of brandweerlieden die iets extra’s hebben gedaan in aanmerking komen voor een penning. Vorig jaar heeft een motoragent uit Rotterdam een penning ontvangen voor het feit dat hij rijdend op zijn motorfiets een auto met pech uit de Maastunnel heeft geduwd.

Onze insteek is: Er wordt zo vaak gesproken over de ‘eigen verantwoordelijkheid van burgers voor veiligheid’; wij zijn op zoek naar mooie, aansprekende voorbeelden van burgers die invulling hebben gegeven aan die eigen verantwoordelijkheid voor veiligheid. Of dus voorbeelden van professionele hulpverleners die iets extra’s hebben gedaan.

Meld uiterlijk voor 1 november a.s. uw voorbeelden aan via dit voordrachtenformulier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *