Opening PIT Veiligheidsexpo

14 april 2014

Zaterdag 12 april opende prof mr Pieter van Vollenhoven PIT Veiligheidsexpo in Almere. PIT Is een interactieve veiligheidsexperience, waar de verschillende hulpdiensten zoals politie, brandweer, defensie en de geneeskundige hulpdiensten zich aan het publiek presenteren en laten zien hoe zij samen werken aan veiligheid.

Prof mr Pieter van Vollenhoven legde bij de opening uit waarom PIT hem zo aanspreekt. Het is van belang dat de burgers weten wat zij van de hulpdiensten mogen verwachten. Alleen dan kan je als hulpverlener op respect en waardering rekenen van de burger.

Ook de gedachte van PIT dat veiligheid iets is van ons allen, spreekt Van Vollenhoven zeer aan. Als voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) werkt hij aan het vinden van een antwoord op de vraag wat je van gewone burgers mag verwachten als het gaat om veiligheid, en of je burgers hiervoor wellicht moet opleiden.

Op dit moment doet de SMV – met financiële steun van het vfonds – onderzoek naar de specifieke rol van burgers bij agressie in het Openbaar Vervoer. Kunnen we de burgers vaardigheden bijbrengen die hen helpen op te treden in dat soort situaties? De uitkomsten vindt u te zijner tijd  op deze website terug.

Ook Minister Opstelten was afgelopen zaterdag aanwezig bij de opening van PIT. Het leverde een prachtige foto op!!

Klik hier voor meer informatie over PIT, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *