Meerderheid Tweede Kamer steunt wetsvoorstel ‘Huis voor klokkenluiders’

04 juli 2013

Op 27 juni 2013 vond het startdebat in de Tweede Kamer plaats over het initiatief wetsvoorstel ‘Huis voor klokkenluiders’. Initiatiefnemer van het wetsvoorstel is SP Tweede Kamerlid Ronald van Raak, die bij het schrijven van het wetsvoorstel geadviseerd werd door onder andere de Expertgroep Klokkenluiders en prof. mr. Pieter van Vollenhoven van de Stichting Maatschappij en Veiligheid.

Tijdens het Tweede Kamerdebat, waarbij de adviseurs ook aanwezig waren, kregen de woordvoerders van de verschillende fracties de gelegenheid om hun vragen en eventuele zorgen over het Huis voor klokkenluiders kenbaar te maken. De meest gestelde vragen hadden betrekking op de positionering van het Huis bij de Nationale Ombudsman, de relatie tussen het Huis en andere onderzoeksinstanties en de vraag hoe het onderscheid gemaakt kan worden tussen echte klokkenluiders en mensen met andere motieven.

Gedurende de zomer zijn antwoorden worden geformuleerd op de vragen, waarna op 31 oktober het debat in de Tweede Kamer plaatsvond. Het debat wordt begin volgend jaar voortgezet.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *