Lessen uit het Noorden

21 mei 2013

In de roman Hotel New Hampshire van John Irving staan moeder en zoon aan de kust van de  Atlantische Oceaan. De zoon wil gaan zwemmen. De moeder zegt: ‘kijk uit voor de onderstroom’.  Vele jaren later staat de zoon met zijn eigen kind op dezelfde plek en zegt: ‘kijk uit voor de  onderstroom’. Aan de oppervlakte is het water rustig. Maar schijn kan bedriegen.’

Zo begint de rapportage van lessen uit het Noorden van prof. dr. A.B. (Bob) Hoogenboom (oktober 2011). In deze rapportage kijkt hij naar de integratie van ondersteunende diensten in een shared servicecentrum van en voor de politiekorpsen Drenthe, Fryslân en Groningen (Shared Services Centrum Noord) over de periode 2004-2010. Hieruit trekt hij tien lessen voor de vorming van de Nationale Politie.

Lessen die betrekking hebben op verschillende onderstromen, die de ogenschijnlijke rust aan de oppervlakte problematiseren. Vervolgens worden zij vertaald in 35 aanbevelingen voor de minister, het bestuur, het Openbaar Ministerie en de kwartiermakers.

Lees hier het volledige rapport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *