Inspirerende eerste bijeenkomst Expertgroep

05 november 2015

Woensdag 28 oktober jl. kwam de Expertgroep Veiligheid van de SMV voor de eerste keer bijeen, in kasteel De Wittenburg in Wassenaar.

De Expertgroep is een initiatief van de SMV. Aangesloten bedrijven, afkomstig uit verschillende sectoren, bespreken gemeenschappelijke veiligheidsissues en kunnen onderwerpen voordragen voor de agenda van de SMV.

Tot nu toe bestaat de Expertgroep uit vertegenwoordigers van Siemens, RoyalHaskoning DHV, Achmea, PWC, PostNL, Van Oord, De Efteling en Alliander. Het streven is om de Expertgroep uit te breiden met nog enkele vooraanstaande bedrijven uit andere sectoren waar veiligheid een belangrijke rol speelt.

Tijdens de eerste Expertgroep bijeenkomst spraken de deelnemers open over hun veiligheidszorgen. Veel van die zorgen hangen samen met de verantwoordelijkheid voor veiligheid, met name de vraag in hoeverre ondernemingen en organisaties zelf verantwoordelijk (kunnen) zijn voor de veiligheid.

De SMV zal dit vraagstuk verder uitwerken in de vorm van een project, waarbij een begeleidingscommissie wordt ingesteld met vertegenwoordigers vanuit de bedrijven maar ook onafhankelijke deskundigen. Elk project resulteert in een rapport en/of een discussienota.

_DSC7711-website

Expertgroep Veiligheid

Deelnemers aan de Expertgroep van de SMV delen de passie voor veiligheid en onderschrijven het belang ervan. In de Expertgroep wordt gesproken over gemeenschappelijke veiligheidsissues en worden veiligheidsonderwerpen geagendeerd die door de SMV in een project ten uitvoer zullen worden gebracht.

Waarom deelnemen aan de Expertgroep?

De Expertgroep biedt deelnemers de gelegenheid om

  • kennis te delen op het gebied van veiligheid en van elkaar te leren
  • hun netwerk binnen het veiligheidsdomein te vergroten,
  • veiligheidsissues op de maatschappelijke agenda te zetten, en
  • hun reputatie te versterken op het gebied van veiligheid

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *