Huis voor Klokkenluiders geopend

06 juli 2016

Maandag 4 juli 2016 is in Utrecht het Huis voor Klokkenluiders officieel geopend door waarnemend Minister van Binnenlandse Zaken Stef Blok. Klokkenluiders kunnen daar vanaf nu terecht om misstanden en gevaarlijke situaties binnen een bedrijf of overheidsorganisatie te melden. Dit geldt voor werknemers in loondienst, maar ook voor ex-werknemers, zzp´ers, uitzendkrachten en vrijwilligers. Een melder kan rekenen op een persoonlijk advies. Het dossier wordt vertrouwelijk behandeld.

De oprichting van het Huis is mogelijk door de wet Huis voor Klokkenluiders, die op 1 juli van kracht is geworden. “Klokkenluiders zijn moedige mensen met het hart op de goede plaats. Met dit initiatief willen we steun, opvang en advies bieden”, aldus de eerste voorzitter van het Huis Paul Loven.

De initiatiefnemer van het wetsvoorstel Huis voor Klokkenluiders Ronald van Raak (Tweede Kamerlid SP)  benadrukte dat het Huis slechts een begin is. Er is een cultuurverandering nodig, waarbij klokkenluiders meer gewaardeerd worden. Het Huis en de wet zijn een eerste stap in de goede richting.

Zie www.huisvoorklokkenluiders.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *