Conferentie Veiligheid en Veerkracht

24 maart 2016

Op 13 juni 2016 vindt de conferentie Veiligheid en Veerkracht plaats op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Op deze ochtend komen veiligheidsprofessionals en wetenschappers samen om de veiligheidsproblemen van vandaag en morgen te bespreken. De bijeenkomst is de officiële start van de kenniswerkplaats Veiligheid & Veerkracht die is opgericht door VU-Bestuurswetenschappen en het Verwey-Jonker Instituut. Stichting Maatschappij en Veiligheid is hierbij als partij betrokken. Andere betrokken partijen zijn het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, en de Hogeschool Utrecht. Op de conferentie zullen onder anderen Job Cohen en Hans Boutellier spreken.

Daarnaast zal aan circa tien kennistafels onder andere gesproken worden over radicalisering, veiligheidsbeleving, spanningen in wijken, burgermoed en de relatie tussen sociale en fysieke veiligheid. Doel van deze kennistafels is elkaar wederzijds informeren, knelpunten in kaart brengen en agendaontwikkeling voor de kenniswerkplaats. Stichting Maatschappij en Veiligheid zal de kennistafel over burgermoed/burgerparticipatie voorzitten. Meer informatie over de invulling van de kennistafels kunt u vinden op de website van de Leerstoel Veiligheid en Burgerschap.

De conferentie start om 09.30 uur (inloop vanaf 09.00) en zal met een gezamenlijke netwerklunch worden afgesloten. Einde om 13.30 uur. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar veiligheidenveerkracht.fsw@vu.nl met uw contactgegevens en functie/organisatie.

De conferentie is kosteloos. Zie de officiële uitnodiging voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *