Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ start op 9 februari 2017

10 januari 2017

Het Haags Congres Bureau start op 9 februari 2017 de collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’.

Locatie: Auberge De Kievit, Wassenaar

Duur: 4 colleges van 16.00 – 19.30 uur (inclusief gezamenlijke maaltijden)

Een omgevallen bouwkraan, rellen rond de komst van een AZC, een evenement dat vreselijk misloopt, dumping van drugsafval, radicalisering en terreurdreiging, migratieproblematiek, overlast, georganiseerde misdaad, uitgaansgeweld.

De fysieke en sociale veiligheidsrisico’s in gemeenten zijn talrijk en divers. Uw middelen zijn beperkt, het politiebestel en de sociale orde zijn veranderd, dus is het zaak goede beleidskeuzes te maken en samen te werken met publieke en private veiligheidspartners.

Ook zult u uw eigen handelen regelmatig onder de loep moeten nemen. De collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ van het Haags Congres Bureau biedt u daartoe gelegenheid in 4 compacte middag/avondcolleges inclusief gezamenlijke maaltijden.

Dr. Elke Devroe, universitair hoofddocent aan de Universiteit Leiden, verzorgt het tweede college getiteld ‘Interventies & maatregelen – Effectief beleid formuleren en uitvoeren’. De reeks start op 9 februari 2017 in Wassenaar en is bestemd voor burgemeesters, wethouders, hoofden van politie en senior bestuurs- en beleidsadviseurs.

Met medewerking van:

Prof. Dr. Ira Helsloot (Radboud Universiteit), prof. Dr. Hans Boutellier (VU Amsterdam), Dr. Elke Devroe (Universiteit Leiden), Dr. Ruth Prins (Universiteit Leiden) en Frans Backhuijs (burgmeester Gemeente Nieuwegein)

Samen met hen en met andere bestuurders bespreekt u tal van onderwerpen en reflecteert u op de totstandkoming en uitvoering van uw veiligheidsbeleid en op uw rol daarin.

Het volledige programma en een inschrijfmogelijkheid vindt u door hier te klikken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *