Studiemiddag ‘Criminele organisaties en organisatiecriminaliteit’

08 juni 2016

Op 8 september 2016 zal de vierde Cahiers op de Campus plaatsvinden van 13:00 tot 17:00 op de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

‘Cahiers op de Campus’ is een initiatief – in samenwerkingsverband tussen het Centre for Policing & Security, Universiteit Leiden en de Stichting Maatschappij en Veiligheid – rondom de Cahiers Politiestudies waarbij een breed publiek van wetenschappers, beleidsmakers en politiepersoneel de mogelijkheid krijgt kennis te maken met de Cahiers en de besproken vraagstukken. Het thema van de vierde bijeenkomst is ‘Criminele  organisaties en organisatiecriminaliteit’, passend bij Cahier nummer 39.

Tijdens deze studiemiddag zal worden onderzocht wat organisatiecriminaliteit en georganiseerde criminaliteit inhouden. Het onderscheid tussen beide zaken blijkt in de praktijk niet altijd gemakkelijk te handhaven. Op deze middag wordt empirisch onderzoek in kaart gebracht en zal worden ingegaan op de verschillende verschijningsvormen en dilemma’s bij de aanpak hiervan.

De kosten van de studiemiddag bedragen €65,- (incl. koffiepauze, borrel en Cahier Politiestudies nr. 39). Inschrijven kan via deze link, de deadline voor inschrijvingen is 1 september 2016. Voor meer informatie, zie de flyer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *