Flitsfoto’s bewaren

05 oktober 2015

Als een automobilist met een buitenlands kenteken van een niet-verdragsland (alle landen behalve Duitsland, België, Frankrijk en Zwitserland) in Nederland geflitst wordt voor te hard rijden, zal hij uiteindelijk geen bekeuring ontvangen  en gaat hij vrijuit.

Onlangs heeft het Hof uitspraak gedaan in een zaak tegen een Poolse automobilist die een opa en oma en kind heeft doodgereden. Volgens de rechter reed de man te hard.

Dit en andere incidenten roepen de vraag op of automobilisten uit niet-verdragslanden wellicht onveiliger rijden, omdat ze weten dat ze toch niet worden beboet.

In 2012 heeft de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) al eens aangegeven dat het goed zou zijn als de gegevens over flitsboetes bewaard zouden blijven, zodat daar vervolgonderzoek mee gedaan zou kunnen worden.

Helaas heeft het Ministerie van Veiligheid en Justitie onlangs laten weten dat deze gegevens zijn  vernietigd, omdat het gaat om persoonsgegevens.

Lees hier de reactie van de voorzitter van de SMV prof mr Pieter van Vollenhoven: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/stop-met-vernietigen-flitsfotos-buitenlandse-wegmisbruikers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *