Be Inspired ‘Drijfveren en Recht’

22 april 2013

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid, was een van de sprekers tijdens de Be Inspired-bijeenkomst, die op 19 april jl. plaatsvond in Hotel Novotel Brainpark Rotterdam. De bijeenkomst werd georganiseerd door het studiegezelschap Lothgenoten van de Erasmus Universiteit, dat in 2007 werd opgericht om rechtenstudenten te laten inspireren door gastsprekers uit praktijk en wetenschap. Het thema van deze bijeenkomst was ‘Drijfveren & Recht’.

 

130419_Be_Inspired

Na de opening van de bijeenkomst door decaan prof. mr. dr. Suzan Stoter, waarin zij over drijfveren en haar eigen drijfveren in het bijzonder vertelde, en een inleiding van de bijeenkomst door dagvoorzitter Sven Zoeteman, was het woord aan de gastsprekers.

Naast prof. mr. Pieter van Vollenhoven spraken ook prof. mr. Eugène Sutorius, mr. Richard Korver en prof. mr. Egbert Myjer over hun drijfveren in hun carrière.

Prof. mr. Eugène Sutorius vertelde onder meer over de waarde die hij hecht aan keuzevrijheid en over het recht op een vrijwillig levenseinde.

Advocaat mr. Richard Korver vertelde over zijn gedrevenheid in het bijstaan van zijn cliënten.

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven, aangekondigd als ‘de prins van het onafhankelijk onderzoek’ vertelde gedreven en met groot enthousiasme over het belang van het onafhankelijk onderzoek en een goede regeling van de veiligheidszorg. Bijzondere aandacht besteedde hij aan de weg die hij zich op dit terrein had gebaand.

De laatste voordracht van de middag werd gegeven door prof. mr. Egbert Myjer, voormalig rechter in het Europese Hof voor de Rechten van de Mens en emeritus hoogleraar Rechten van de Mens aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Professor Myjer toonde zijn passie voor mensenrechten en vertelde ook over hoe zijn interesse en gedrevenheid hadden geleid tot de mooiste baan die hij zich kon wensen, die van rechter in het EHRM.

Hoewel zij geheel verschillende paden hebben bewandeld, was er één rode draad uit alle verhalen te destilleren: altijd waren het doorzettingsvermogen, geduld en passie die hen brachten tot waar zij nu zijn!

Op de foto van links naar rechts prof. mr. Egbert Myer, prof. mr. Pieter van Vollenhoven, mr. Richard Korver en prof. mr. Eugene Sutorius temidden van enkele bestuursleden van Lothgenoten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *